Mina tankars trädgård

Artiklar – en plats för mina personliga, mångåriga tankar, reflektioner och bästa visualiseringar (vilka jag älskar över allt annat) om livet, världen, psykologi och filosofi. Huvudsakligen är det mina privata tankar och inte vetenskapliga fakta, utan tankar baserade på mina erfarenheter i livet. Välkommen till mina tankars trädgård, som jag har odlat genom åren. Trädgård, som genom tiden har ändrad skepnad och innehåll: började med nyponknoppar och fortsatte genom skogar av stora träd, växande ogräs, total röjning och växtlösa fält, uttorkat gult gräs ända till trädgården där det doftar nyklippt gräs, där morötter och potatisar mognar. En trädgård där rådjuren och älgarna kommer på besök och där djupa gröna färgen helar din själ. Trädens beröring ger motivation till handling och den gula rapsen fyller dig med glädje. Det öppna landskapet inspirerar och den friska luften och den färska frukten fyller dig med livets energi. Jag har en inre övertygelse om att min uppgift här på jorden är att dela med mig av det jag redan vet. Därför har jag skapat just denna blogg. Egentligen är det inte sant. Denna blogg existerar sedan flera år tillbaka, men den har aldrig sett dagens ljus. Detta p g a mina tidigare övertygelser, som begränsade mig, vilket jag också kommer att beröra här. Genom att följa idéen om att Vi är våra tankar, har jag ändrat handlingsriktning och bestämde mig för att publicera mina reflektioner. Jag drivs av min inre motivation. Eftersom min trädgård har börjat blomma på nytt, så kanske hjälper det andra att sköta, och renovera deras egen. Det här är stället för dem, som söker sin väg. De, som vill öppna sina hjärtan och sinnen, låta sig inspireras till positiva förändringar. Om du letar efter varma 
och bekväma ämnen att läsa som godnatt-lektyr så är det tyvärr inte något för dig. Mina reflektioner 
är en ingång till en annan nivå av verkligheten och till att leva livet med högre grad av medvetnhet. De tvingar till att tänka, inspirerar till förändring och det är inte bekvämt för ditt undermedvetna. Det undermedvetna lever i en dimma av cigarettrök som är tät och en illusion, som ger känsla 
av falsk säkerhet. Enligt mina egna observationer i livet så är det tre saker som är absolut sanna:

1. När du föds, har du absolut inget inflytande över i vilken miljö eller enligt vilka mönster kommer någon att programmera dig med. Du behöver acceptera det eftersom du inte kan ändra det. Du kan inte ändra ditt förflutna. Vad du kan göra, är att ha inflytande över vad som är idag, genom att börja gå på stigen för personlig och mental utveckling.

2. Det är helt säkert att du kommer att dö. Så hur vill du leva igenom det mirakel, 
som är dig givet? Hur vill du forma ditt liv?

3. Alla människor på jorden har en sak gemensamt: RÄTT ATT VÄLJA!
 Oavsett hur din livssituation ser ut, så gör du val hela tiden. Alla gör vi det medvetet eller undermedvetet, men det är så det är. Kom ihåg att du alltid kan något. Inte allt, men alltid något. Så valet är alltid Ditt!Jag begriper att leva med högre grad av medvetnhet är svårare, men det vi får i gengäld är ett fritt sinne och jag har full förståelse att för många av er, är detta obekvämt. Livet kommer inte att vara sig likt. Du börjar tänka i andra banor, uppfatta verkligheten på ett annat sätt. Du är medveten om det och kan inte låtsas längre. Tänk efter noga innan du tar det steget. 
I viss grad kan du förbättra ditt och andras livs kvalitet. För att inte tala om, vilka mirakel man kan skapa tillsammans! Det här är stället där jag kan dela med mig av mina tankar, reflektioner, kunskap oh verktyg vilka (jag önskar av hela mitt hjärta) kommer att inspirera dig till positiva förändringar. Jag önskar dig en trevlig läsning. Riktat till dig, som valde den mindre bekväma ej redan trampade stigen där allt börjar. Designa och odla din egen trädgård, bjud in vem du vill. Det önskar jag dig av hela mitt hjärta. 

Jag vet att jag har mycket kvar att lära. Så jag vill att du ska veta att dina kommentarer och inlägg är välkomna. Jag inspireras och lär mig nämligen varje dag, vilket jag är oerhört tacksam för.

Kram
Agnes Revenvall

 

 

Blogg